het verhaal van TANIA

Ilse zei me: “Jij bepaalt wie de moeite waard is om in je leven te hebben en dat klopt helemaal!”

 Ik leerde Ilse kennen op een flair evenement. Mijn eerste indruk was wauw wat een prachtige sterke vrouw! Ik heb zelf zoals zovele mensen al veel meegemaakt in mijn leven, het grootste verlies was mijn lieve mama die op de veel te jonge leeftijd van 43 jaar haar strijd tegen kanker verloor.

Ook ik was er het jaar nadien bijna niet meer maar zij was mijn beschermengel en heeft me gered, letterlijk heb ik haar gezien en wist dat mijn tijd nog niet gekomen was. Waarom kon ik dan niet ten volle genieten, alles achter me laten en genieten van nu? Ik heb twee prachtige dochters en een even prachtige stiefzoontje en een superlieve man en wou het verleden en slechte mensen die me pijn gedaan hebben en tegenslagen die ik te verwerken kreeg achter me laten.

Ilse zei me: “Jij bepaalt wie de moeite waard is om in je leven te hebben en dat klopt helemaal!”

tanja 

Ik was een onzekere vrouw die allemaal wel wist hoe het moest en zo niet verder kon maar niet de kracht had dat in praktijk om te zetten. Ik ging dus met een bang hartje naar Antwerpen want ik wist wel dat dit een confrontatie met mezelf zou worden en inderdaad toen ze me vertelden dat ze mijn haren kort wilden knippen was ik in shock en had even tijd nodig om dit te durven, heb dit gedaan en met de nodige tranen tot gevolg. Maar ze hadden gelijk!

Nu weet ik wat ze bedoelde en ik ben daar buiten gestapt als een nieuwe vrouw die vanaf nu gaat genieten en zelf zal bepalen wie de moeite waard is en me nooit nog laten doen. Het enige waar ik nooit over getwijfeld heb is dat ik een goeie mama ben, nu weet ik ook dat ook IK de moeite waard ben en durf dit eindelijk van mezelf te zeggen, dat is een echte overwinning voor mij!

Tegenslagen horen bij het leven. We kunnen enkel positief blijven en vertrouwen op onszelf en de mensen die we graag zien dat alles altijd weer goed komt. Dank je lieve Ilse dat je me de ogen opende, je zit voor altijd in mijn hart!

Ook dank je aan Stijn voor mijn nieuwe kapsel waar ik zo bang voor was.

Vele knuffels en kusjes!!!

Tania