“Mijn lichaam is helaas niet meer wat het is geweest en daar heb ik het best moeilijk mee. Mijn kledingstijl is dan ook meestal zwart en eentonig, net als mijn gemoed.” 

Een jonge ondeugende geest in een veranderlijk vrouwelijk lichaam, zo zouden we Frieda het best kunnen omschrijven. Frieda worstelt net als vele vrouwen met haar lichaam dat doorheen de jaren een hele metamorfose heeft ondergaan. En dat laat ook haar zelfbeeld niet onberoerd. Haar buikje, knieën en armen camoufleren is dan ook een voltijdse bezigheid geworden. Kleedjes of aanpassende kledij dragen is ondenkbaar geworden, net als topjes of Tshirts. Het laatste waaraan Frieda immers aan denkt, is haar armen laten zien. Zomer of niet, Frieda draagt steevast lange mouwen.

Frieda: “Ik kleed mezelf een beetje te jong denk ik omdat ik nog jong ben in mijn hoofd. Mijn lichaam is helaas niet meer wat het is geweest en daar heb ik het best moeilijk mee. Mijn kledingstijl is dan ook zwart en eentonig, net als mijn gemoed.” 

Mijn outfits bestaan voornamelijk uit zwarte broeken met een kleurrijk jasje of bovenstuk om het geheel wat op te vrolijken en een diepe decolleté om de aandacht van mijn veranderlijk lichaam af te leiden. Kleedjes kan ik niet meer aandoen omdat ik mijn knieën en benen niet langer aantrekkelijk vindt. Mijn ‘papbuik’ en ‘paparmen’ verstop ik het liefst onder losse kledij en lange mouwen, zelfs als het bloedheet is. Het idee alleen al om met mijn armen bloot te moeten lopen geeft me stress.

Ook een jeansbroek of broek vinden die me past, is een ware uitdaging. Ik heb dunne billen maar die maag en buik zitten in de weg. Ik kan ook niets kort dragen want dat tekent af. Mijn maag en buikje bestop ik dan ook onder alles verhullende losse kleding.

Ik zou echt heel graag nog eens vrouwelijk voor de dag willen komen op een klassevolle manier. Ik droom ervan om me nog eens sexy en vrouwelijk te voelen! Maar ik weet niet of dat gaat lukken met mijn lelijke benen, lelijke knieën, zwengelarmen en papbuik. Wat mijn kapsel betreft heb ik een natuurlijke wispelturige krul en heel droog haar. Eigenlijk draag ik dat al jaren hetzelfde, net als mijn make up…

 De Make Over Ervaring

Frieda: “Het duurde even voor ik aan mijn nieuwe look gewend was, maar eenmaal ik me liet gaan straalde ik en voelde ik die positieve energie en kracht ook vanbinnenuit.”

Ik moet eerlijk toegeven dat ik best wel sexy voor de dag kom op de foto’s. Ik ben stomverbaasd! Zelfs van mijn ‘achtmaandenzwangeruitziende’ buik is niks te merken! En mijn lelijke paparmen lijken nu plots aantrekkelijker en redelijk normaal! Straffe toebak! Ik ben ook blij dat ook ondeugend Friedake te zien is op de foto’s en dat ik die kracht en schoonheid ook écht terug heb gevoeld.“

Merci MSmode, merci Ilse! En uiteraard ook nog eens nen dikke merci aan heel jouw TOPteam! Want zonder jou en hen was dit fantastische resultaat nooit te zien geweest!

Ik ben ontzettend dankbaar en ook wel een beetje trots op mezelf!