De inhoud van je kleerkast moet je blij en vrolijk maken. Kledingstukken die niet gedragen worden of niet meer passen, hebben een negatieve impact op je gemoed. Je kleerkast opruimen zorgt dan ook niet alleen voor meer ruimte in je kast, het zorgt ook voor meer zuurstof en positiviteit in je leven.

1/ HAAL ALLES UIT DE KAST

En maak meteen komaf met kledingstukken die je niet goed meer passen, waar je je niet goed meer in voelt of die je al een hele tijd niet meer draagt.

Het heeft geen zin om kledingstukken in de kast te laten liggen tot die ‘ooit’ weer zouden passen. Ons lichaam en onze smaak veranderen nu eenmaal en kleding moet ons een goed gevoel geven en een positieve invloed hebben op ons zelfbeeld en ons gemoed. 

Verkoop, ruil of doneer ze en maak er iemand anders gelukkig mee. Het heeft geen zin om in het verleden of in de toekomst te leven, het is hier en nu dat telt. Ik heb hele goede ervaringen met Vinted (vele kleine bedragen maken één groot) en geef ook heel veel kleding weg aan schatten die er heel gelukkig mee zijn. 

Sluit geen compromissen! Maak plaats voor mooie dingen die je veranderlijke lichaam liefdevol aankleden in het hier en nu. Hou van jezelf!

2/ WEG CHAOS! OVERZICHT GEEFT RUST 

Sorteer volgens seizoen en leg alle jurken, broeken, T shirts, … op stapeltjes. Sorteer per kleur. Zo krijg je een mooi overzicht van wat je hebt.

Hang zoveel mogelijk op uniforme kapstokken, zo creëer je rust en krijg je een mooi zicht op wat je hebt. Kledingstukken die je niet ziet, vergeet je en trek je ook je niet meer aan!

Leg de kledingstukken die je het meest gebruikt op een makkelijke bereikbare plaats. Gebruik dozen of mandjes om ceinturen in te leggen en vergeet je accessoires, lingerie en schoenen niet.   

3/ LOVE YOURSELF!  

De kleding die je draagt is niet alleen je visitekaartje naar jezelf en de buitenwereld toe, het geeft je ook een bepaald gevoel. Kledingstukken moeten je lichaam en geest liefdevol aankleden en moeten een inspiratie en verademing zijn. Kledingstukken die je met trots kan dragen, laten je extra shinen! 

Net als je lichaam, zal de inhoud van je kleerkast dan ook veranderen. Maak plaats voor nieuwe dingen en hou van jezelf!

Heb je hulp nodig, dan komen we graag to the rescue! Stuur een mailtje naar: soskledingkast@madamski.be

Love you all! 

ilse xxx