Het ziet ernaar uit dat we nog niet meteen verlost worden van de mondmaskersplicht. En dat is jammer. Want buiten het feit dat niet alle mondmaskers even gezond zijn en huidproblemen kunnen veroorzaken, heeft het bedekken van onze neus en mond ook gevolgen voor mensen die slechthorend of doof zijn. Zij kunnen niet langer liplezen en moeten alles nu in absolute stilte ondergaan. En toch wordt er door de regering in alle stilte over mogelijke alternatieven van transparante mondneusmaskers gezwegen. Stoffen maskers blijken dan toch weer niet goed en gezond als ze beweerden. En zo zal de mondmaskermadness nog wel een tijdje verder gaan…

Gelukkig houden we bij madamski van goed nieuws en zijn er initiatieven die het dragen van mondmaskers heel wat aangenamer maken. Zo heb je mondmaskers die transparant zijn en liplezen mogelijk maken. En bestaan er mondmaskers die geen huidproblemen veroorzaken en aangenamer zijn om te dragen. En daar lieve mensen worden wij vrolijk van. Met veel liefde delen we dan ook graag onze twee persoonlijke favorieten. Mondmaskers die duurzamer zijn en waarvan we heel tevreden zijn. Uiteraard ben je vrij om te dragen waar jij je goed bij voelt. Just saying! 

HET ‘COPPER INSIDE MONDNEUSMASKER’:

HUIDVRIENDELIJK & BETER BESCHERMD ADEMHALEN

 Een mondmasker dat een betere bescherming biedt, veel aangenamer is om te dragen én dat geen huidproblemen veroorzaakt. Het bestaat! Het Copper Inside masker kan een week lang (50 uur) veilig hergebruikt worden. Je hoeft het niet te steriliseren en het is veel veiliger is dan de meeste maskers, dankzij koper. Uiteraard moet je er goed zorg voor dragen, veilig bewaren en moet je het correct dragen zoals je dat met alle mondmaskers moet doen. 

Het Copper Inside® mondneusmaskeris een EU-gecertificeerd en gepatenteerd product met koperoxide dat virusdeeltjes in minder dan een minuut elimineert[1]– en dat blijft doen. Het masker kan daardoor tot wel vijftig uur herhaaldelijk worden gedragen, zonder tussentijds te wassen. De zalmroze keur ontstaat door de kleine hoeveelheid koperdeeltjes die in het mondkapje zijn verwerkt. Het masker is verder identiek aan de gangbare chirurgische maskers (IIR/EN14683). De virusdodende eigenschappen verminderen niet, het masker is aan vervanging toe als het is beschadigd of niet meer volledig aansluit op het gezicht. Het masker is geschikt voor zowel gebruik door zorgmedewerkers als door iedereen in ons land.

[1]Onderzoekdoor Gadi Borkow, Danny Lustiger, Eyal Melamed, Vicki Herrera, Daniel Ackerman, St. Patrick Reid et al. [2]Onderzoekdoor Bill Keevill, werkzaam aan de Universiteit van Southampton

ANTIBACTERIËLE WERKING

Copper Inside® mondneusmaskers zijn zeer effectief, veilig in gebruik en door de gebruikte stoffen is ademhalen door het mondkapje gemakkelijk. Daarnaast voorkomen deze maskers dankzij de antibacteriële werking tevens huidirritatie, zoals acne, jeuk en eczeem – ook wel bekend als maskné.

Virusdeeltjes onschadelijk gemaakt

Koperoxide wordt al sinds de oudheid gebruikt om te beschermen tegen ziektekiemen. Het bestaan van virussen en bacteriën was toen misschien nog niet bekend, maar de desinfecterende werking van koper wel. COVID-19 kan dagenlang standhouden op plastic of metaal, maar valt snel uit elkaar op koperen oppervlakken[1]. Koper blaast de virusdeeltjes als het ware uiteen, waardoor ze onschadelijk worden gemaakt. Het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam, waar het beschermt tegen infecties Copper Inside® mondneusmaskers zijn zeer effectief, veilig in gebruik en door de gebruikte stoffen is ademhalen door het mondkapje gemakkelijk. Daarnaast voorkomen deze maskers dankzij de antibacteriële werking tevens huidirritatie, zoals acne, jeuk en eczeem – ook wel bekend als maskné.

[1]Onderzoekdoor Bill Keevill, werkzaam aan de Universiteit van Southampton

UNIEK FILTERSYSTEEM

Het Copper Inside® mondneusmasker werkt met een uniek drielaags filtersysteem. De buitenste laag voorkomt o.a. het binnendringen van druppeltjes van bijvoorbeeld niezen. De gesponnen gebonden niet-geweven stof bevat microscopisch kleine polymeren van koperoxide die 99,9% van alle erop landende bacteriën en virussen, waaronder COVID-19, binnen een minuut elimineren. De middelste laag is een smeltgeblazen niet-geweven stof die als filtratielaag kleine deeltjes vasthoudt die door de buitenste laag heen komen en tegelijkertijd de stroom van deeltjes naar buiten voorkomt. De binnenste laag is ontworpen om vocht te absorberen en deze gesponnen gebonden niet-geweven stof bevat ook weer microscopisch kleine polymeren van koperoxide, om eventueel uitgeademde bacteriën en virussen onschadelijk te maken. 

PLUSPUNTEN

 • voorkomt huidirritatie, jeuk en eczeem (happy dance!)
 • aangenaam draagcomfort en ademhalen (echt wel!)
 • geen besmettingsoverdracht na het aanraken van het masker
 • veiliger dan een doorsnee masker (mits juist gebruikt uiteraard)
 • mooie neutrale kleur 

MINDERE PLUSPUNTJES

 • de prijs: €5,99/stuk (maar het is zijn prijs meer dan waard)
 • het blijft een wegwerpmasker dat je gelukkig langer kan dragen!

PRIJSKAARTJE

Adviesprijs voor een doos van vijf stuks: €29,95 (€5,99/stuk) Vanaf 10 dozen kan je rekenen op een korting van 20% korting op de consumenten advies prijs en vanaf 100 dozen en meer op 27% korting op de consumenten advies prijs.  Er zijn ook enkel verpakte mondkapjes verkrijgbaar vanaf heden. 

HOE BESTELLEN?

In NL zijn ze verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek. In Belgie kan je ze helaas enkel online bestellen. Maar aangezien hun betalingsysteem niet aangepast is voor de Belgische markt (enkel via iDeal) kan je best een mailtje sturen naar info@madamski.be met je gegevens en het aantal dozen of maskers dat je wil bestellen. Dan regelen wij het voor je. 

Je kan nog eens alle info nalezen op: www.copperinside.nl 

HET ZEROFACE MASK: TRANSPARANT PLEZANT

Het transparante mondmasker van ZeroFace mask ziet er op het eerste zicht misschien wat vreemd uit, maar dat maakt het niet minder efficiënt en minder aangenaam om te dragen! Het grote voordeel is dat het veel minder beklemmend is om te dragen waardoor je vrijer kan ademen. En yes, anderen kunnen gewoon je gezicht zien. Ideaal dus om je glimlach te verspreiden en je favoriete lippenstift te dragen.  

Het is gemaakt van 100% recycleerbare en biocompatibele grondstoffen en wordt geproduceerd in een omgeving met lage CO2-uitstoot wat het milieuvriendelijker dan de vele wegwerp mondmaskers maakt. Je kan het met warm water en een zachte detergent na elk gebruik reinigen en behandelen met de anti fog spray. Ikzelf spoel het tussendoor om de drie uurtjes ongeveer even af met warm water en droog het af met een propere doek of papieren doek. Even sprayen met de anti fog en droogwrijven en hopla, weer klaar voor gebruik. Als je dat niet doet gaat je masker aandammen en dat is geen gezicht.

PLUSPUNTEN

 • voorkomt huidirritatie, jeuk en eczeem (happy dance!)
 • aangenaam draagcomfort en vrij ademhalen
 • duurzamer en milieuvriendelijker
 • je bent zichtbaar en je glimlach dus ook
 • je kan je favoriete lippenstift dragen zonder zorgen
 • makkelijk in onderhoud
 • op maat verstelbaar
 • je krijgt er een mooi handig draagzakje bij

MINPUNTJES

 • tijdens het praten hoor je een galm
 • je moet het regelmatig afspoelen en behandelen met anti fog (vind ik niet erg)
 • je kan je niet meer verstoppen achter dit masker tijdens een baaldag
 • je moet je snor ontharen!

PRIJSKAARTJE

Mondmasker: €29,90 en Anti Fog Spray: €4,90

HOE BESTELLEN?

Via de website www.zerofacemask.com (website is enkel in het Engels en Duits)