ALLES WAT JE WILDE WETEN OVER CORONA EN JE HUISDIEREN 

Het nieuws dat een lieve poes corona had gekregen van haar baasje maakte vele dierenliefhebbers ongerust. Mag je je hond nog knuffelen? Mag je nog met je viervoeter gaan wandelen? Of mag je je kat nog met een gerust hart buitenlaten? Mag je je kinderen nog in de tuin laten spelen als daar de lieve katten van de buur daar rondlopen? Of mag je met de hond gaan wandelen van je bejaarde buurman om hem te helpen? En hoe zorg je ervoor dat je katten zich aanpassen aan het feit dat je nu altijd thuis bent? Allemaal vragen waar GAIA graag een antwoord op geeft! 

Heb je zelf een vraag of ken je iemand met een vraag? Aarzel dan zeker niet om zelf te bellen naar 0800/533 35 of het nummer door te spelen. Zo hoeft niemand onnodig te stressen en voorkomen we dat trouwe viervoeters uit ongegronde angst gedumpt worden. 

En neen. “Je hoeft niet bang te zijn, je kunt niet besmet raken door je huisdier”, zegt Marc Vangheluwe van de dierenartsenvereniging. In zeer uitzonderlijke gevallen werd het coronavirus overgedragen van mens naar dier, maar dit risico is heel klein. Het is aangewezen dat besmette personen de gebruikelijke hygiënische voorzorgsmaatregelen nemen om hun huisdier te beschermen, vb. wassen van de handen voor en na het knuffelen van je huisdier en niet met je neus wrijven tegen je dieren.

Meer weten? Klik dan op volgende link voor meer informatie: corona en dieren vragen website GAIA 

No stress lieverds! We’ve got this! Laat je niet gek maken door fake nieuws en geloof enkel de info die je op de VRT of VTM nieuwssites vindt of op de enige echte corona website www.info-coronavirus.be/nl/

Love you all!!!

xxx

Ilse