SOS INTIMI’TIJD’ 

 We kennen ze allemaal. Gekwetste zielen die het slachtoffer zijn geworden van pijnlijke datingavontuurtjes waarin welgetrainde liefdesbarbaren hun harten en lichamen schaamteloos ‘gebruikten’, inruilden en dumpten om ze vervolgens te negeren (en te blokkeren) alsof ze nooit hebben bestaan. Dat we door onze hongerigheid naar bevestiging makkelijke slachtoffers zijn geworden voor zij die het niet zo nauw nemen, zal niemand zijn ontgaan. Daten is een battlefield geworden. 

Liefde is een wegwerpcultuur geworden. Wie zin heeft in lust, aandacht en avontuur hoeft gewoon even online te gaan 

Jagen is voor jagers eerder saai geworden. Om seks te scoren hoef je zo goed als niets meer te doen. Marktplaatsen als Tinder zijn plekjes waar je op een simpele manier avontuurtjes kan scoren. Als single of ontrouwe aardemens kan je er dan ook onwaarschijnlijk veel seks consumeren. Na een paar chatberichtjes geven de meeste vrouwen zich meestal gewillig bloot. Al even makkelijk is het om blote poes of piemel foto’s te scoren, evenals seks tijdens een eerste date. Vrouwen gooien zich te grabbel, geven meteen het beste van zichzelf en geven zich meteen bloot. Jagen is voor jagers dus eerder saai geworden. Om seks te scoren hoef je immers zo goed als niets meer te doen. 

Wie het allemaal niet zo serieus wil nemen, hoeft de emotionele textirades en smeekbedes van de ‘one night stand’ of ‘ex-dates’ gewoon te negeren en kan ondertussen gewillig en ongegeneerd verder zijn of haar gangen gaan. En dat is zonde voor de naar ‘echte liefde’ zoekers. Want wie op zoek is naar een serieuze relatie, moet in de jungle der gestoorde online datings, heel wat doorstaan. 

Het online leven heeft ons emotioneel functioneren en manier van (be)leven dan ook danig bezoedeld en heeft onze rooskleurige dromerigheid over de liefde veelvuldig verziekt. Onze houding jegens mekaar is daardoor veel apathischer geworden. 

Wie zich niet langer door het online leven emotioneel bankroet wil laten maken, kan misschien beter even offline gaan. 

Er is niks mis met de goede oude manier van communiceren en charmeren. Meer nog. Wie ontmoedigd is in de liefde, moet misschien eerst een kleine rustpauze nemen en weer op zoek naar zichzelf gaan. Offline… 

Ik ken vele mooie relaties die online zijn ontstaan. Maar om een serieuze partner te vinden, moet je eerst en vooral (weer) stevig in je schoenen staan. Respecteer jezelf en je grenzen. Neem afstand van zij die je niet naar waarde weten te schatten of appreciëren. Hunker niet naar antwoorden die niet gegeven worden. Daden spreken immers luider dan woorden. Laat je door niemand gebruiken. Neem rust zodat je weer kan opladen. Zelfrespect en zelfliefde werken helend en kunnen heel krachtig zijn! Just saying… 

Love yourself lieverds! 

ilse xxx