EROTIEK

 

Erotiek. Een pracht van een woord. Helaas klinkt dit mooie woord voor vele vrouwen vaak vies in de oren. En dat is zonde. Want als ik aan erotiek denk, denk ik aan kracht, sensualiteit, mysterie en vrouwelijkheid. Als ik aan erotiek denk, denk ik aan echte zichzelf respecterende vrouwen met echte lijven die van zichzelf houden en die zichzelf naar waarde schatten. Vrouwen die zonder enige schroom hun vrouwelijkheid durven te ontdekken, omarmen en vieren. Vrouwen die beseffen dat intimiteit heel plezant kan zijn.  

Een vrouw die zichzelf niet kan appreciëren, zal niet in staat zijn om de mooie erotische kant van intimiteit te beleven en op een gezonde sensuele manier naar zichzelf te zien.  

Vrouw zijn is een werkwoord. Het staat gelijk aan jezelf te blijven herontdekken zodat je jezelf en je veranderlijke lichaam graag kan blijven zien. En dat is belangrijk. Want een vrouw die zichzelf niet kan appreciëren, zal niet in staat zijn om de mooie erotische kant van intimiteit te beleven en op een gezonde sensuele manier naar zichzelf te zien. En dat is niet alleen zonde, maar ook heel gevaarlijk. Want zonder sensualiteit, intimi’tijd’ en erotiek in je leven zullen jij en je partner naast elkaar gaan leven en zullen jullie elkaar eerder als broer en zus gaan aanzien.  

Tijd maken voor jezelf en voor elkaar is dan ook geen luxe. Het is de basis van elke relatie en bevestigt het ‘houden van mekaar’. 

Wanneer we minder tijd in onszelf en onze relatie investeren, verdwijnt ook de aandacht voor mekaar. En zonder aandacht verdwijnen ook de vonken. En zonder vonken zal het spel der verleiding met veel minder passie, of zelfs niet meer worden gespeeld. 

Gebrek aan respect en aandacht zorgt voor een onzichtbare, maar voelbare muur tussen geliefden. Gebrek aan affectie kan zelfs als een persoonlijke afwijzing worden aanzien. 

Uiteraard verandert de vorm van affectie voor mekaar. Daar waar je in het begin niet van mekaar kon afblijven, geniet je na vele jaren van andere dingen met elkaar. Vrijen hoeft dan ook niet elke dag. Maar als je het doet moet je er wel van kunnen genieten. En daarvoor moet je als vrouw ook van jezelf houden en volstaat het dus niet om alleen je partner graag te zien.

Vrouwen zijn sexy wanneer ze in staat zijn om van zichzelf te houden.

Ze zijn sexy wanneer ze aandacht aan zichzelf en hun lichaam besteden. En in staat zijn om van zichzelf te houden, zodat ze van affectie kunnen genieten, en hun partner zijn liefde kan voelbaar maken en kan laten zien. En dat hoeft niet bepaald dmv seks te wezen. De grootste affectie zit ‘em immers in kleine dingen die we door de jaren heen helaas niet meer opmerken of zien.

Blijf als vrouw daarom je schoonheden steeds herontdekken. Zoek naar die schakelaartjes die je opwinden en voor vonkjes in je liefdesleven kunnen zorgen en communiceer dat naar mekaar.

Erotiek is een kracht waardoor een vrouw zich veel sensueler zal voelen. Het is een kracht die ons dichter toebrengt naar mekaar. In elke relatie durft het gevoel van intimiteit en intimi’tijd’ wel eens te verdwijnen. Maar als we moeite doen, kunnen we nog lang genieten van onszelf en van mekaar.

Durf genieten van jezelf en van elkaar lieverds. Van jezelf houden is mooi, niet vies. 

Liefs,

ilse xxx