SOS INTIMI’TIJD’

Het is verleidelijk om online naar het leven van anderen te kijken. De aandacht, berichten en likes die je krijgt, doen je ongetwijfeld goed. Toch moeten we ons voor deze vorm van leven en communiceren behoeden. We moeten goed beseffen dat het online leven en de realiteit vaak mijlenver uit mekaar staan. Texting and sexting geven al snel een vals gevoel van verbondenheid maar hebben niets met de realiteit en tastbaarheid van het leven te maken.

De vraag die we ons moeten stellen is of we door deze vernieuwde manier van communiceren met anderen en wildvreemden, emotionele ontrouw plegen. We praten minder tegen onze geliefden maar delen onze gevoelens vlotjes typend met anderen. En dat is niet best.

Want de tijd die we aan anderen besteden, besteden we niet aan mekaar. De bevestiging die we bij anderen zoeken, zoeken we niet langer bij mekaar. En dat zet een grote domper op de liefde. Want in een relatie heb je mekaar nodig en creëer je net een band door te praten, dingen met elkaar te delen en tijd te geven aan mekaar.

Het is dan ook geen wonder dat we minder zin krijgen in mekaar. Het voorspel der liefde is immers innig verweven met emotionele intimi’tijd’ en intimiteit. Die vormen niet alleen de basis van alle relaties, maar ook de bevestiging van ons emotionele bestaan. En aangezien we veel minder aandacht aan die dingen besteden, is het ook niet meer dan normaal dat zovelen met identiteitscrisissen kampen en dat in een relatie blijven, plots een heuse uitdaging kan zijn.

Afkicken van het online gebeuren kan heerlijk verhelderend zijn. 

Zou het niet beter zijn dan in plaats van je (zinloos) bezig te houden met de levens van anderen online, je smartphone bij het thuiskomen aan de kant te leggen en te ontdekken hoe cool je eigen leven en eigen relatie in het echt kan zijn? Zou het niet beter zijn om je weer wat meer bloot te geven aan je partner en heerlijk emotioneel en lichamelijk exhibitionistisch tegenover mekaar te zijn?

Hoe dan ook, onze tijd hier op aarde is eindig en de klok tikt genadeloos door. Aan jou om te beslissen hoe je je kostbare leven wil besteden. Ik hoop van harte dat je kan ervaren hoe heerlijk verhelderend afkicken van het online gebeuren kan zijn!

Unplug & unfuck yourself lieverds! Ga niet voor vluchtige prikkels en zinloze flirts maar investeer in the real stuff.

Liefs,

ilse xxx