De tijdsgeest waarin we leven is er eentje waarin seksueel getinte en gemanipuleerde schoonheidsidealen de scepter zwaaien en waarin persoonlijke aandacht, seks en avontuur schaamteloos en met het grootste gemak kunnen worden geconsumeerd. Als je het mij vraagt heeft het wereldgeile web niet alleen ons zelfbeeld geïnfecteerd. Het heeft ook onze kijk op het leven, relaties, de liefde, romantiek en het minnespel voelbaar vertroebeld en aangetast.

Niet alleen in ons dagelijks leven, maar ook in de liefde is een zekere wegwerpcultuur ontstaan.

Ons idee omtrent seks, liefde en relaties is danig veranderd. Ons dagelijks leven is dat ook. Als ik om me heen kijk, lijkt het mensenras meer dan ooit ongeremd en ongegeneerd hun gangen te gaan. Relaties en jarenlange liefde zijn in waarde gedaald en worden schaamteloos ingeruild voor vluchtige avontuurtjes of een nieuw crush. Niet alleen in ons dagelijks leven, maar ook in de liefde is een zekere wegwerpcultuur ontstaan.

We kunnen gerust stellen dat onze online verslaving een geluidloze killer voor ons echte leven en onze relaties is.

Het online leven heeft niet alleen ons emotioneel functioneren en manier van (be)leven bezoedeld, het heeft ook onze rooskleurige dromerigheid jegens mekaar verziekt. Het lijkt wel of we de goede oude manier van communiceren zoals praten en charmeren zijn verleerd. Het online leven heeft velen onder ons niet alleen emotioneel bankroet gemaakt, maar gaat ook met een aanzienlijke hoeveelheid energie lopen die we beter in ons echte leven zouden steken. Onze houding jegens mekaar is veel apathischer geworden. We kunnen gerust stellen dat onze online verslaving een geluidloze killer voor ons echte leven en onze relaties is geworden.

We moeten meer ons best doen voor de liefde, meer tijd steken in mekaar.

Is het niet vreemd hoe makkelijk en graag we ons blootgeven op sociale media, maar hoe gesloten we in het echte leven zijn? Zou het niet fijner zijn om die gekheid en gevoel van vrijheid ook (weer) in het echte leven (terug) te vinden en gewoon weer heerlijk gek op mekaar te zijn?

Afkicken van het online gebeuren kan heerlijk verhelderend zijn. Je niet langer spiegelen aan die mooie plaatjes, andere vrouwen en fake stuff met duizend filters over mekaar. Zou het niet beter zijn om je te focussen op jezelf, je eigen leven en wie je écht kan zijn?

Voel je vrij om je in het echte leven weer meer bloot te geven aan je partner en heerlijk exhibitionistisch tegenover mekaar te zijn. Voel je vrij om het beste van jezelf te geven op emotioneel en lichamelijk vlak en niet langer preuts jegens mekaar te zijn. Voel je ‘vrij’ om het avontuur niet elders op te zoeken en om lekker monogaam te zijn. Ga gewoon weer lekker ouderwets van elkaar genieten en maak tijd voor mekaar.

Just saying lieverds…

Liefs,

ilse xxx