Sta je er wel eens bij stil dat hoe we onszelf zien, en dus niet hoe anderen ons zien, allesbepalend is? Hoe we naar onszelf kijken bepaalt immers hoe we ons gaan presenteren naar de buitenwereld toe en hoe we ons gedragen. Je zelfbeeld is dan ook een prijskaartje en visitekaartje naar de mensheid toe. En die kaartjes bepalen hoe anderen ons taxeren en benaderen.

 Saboteer jij jezelf?

Hoe we naar onszelf kijken, bepaalt in grote mate hoe we in het leven staan. In relatie met de wereld. Met dierbaren. Onze kinderen. Onze partner. Onszelf.

Door je fixatie op negatieve gevoelens, frustraties of onzekerheden ga je ze vaak ongewild uitvergroten en geef je ze veel macht. Voor je het goed en wel beseft gaan ze je dagelijkse leven en relaties gijzelen en beheersen ze je gezonde brein waardoor je nog allesbehalve blijmoedig kan zijn.

Negativiteit zet dan ook een rem op je leven. Het maakt je minder aantrekkelijk naar anderen toe.

Door negativiteit macht te geven, creëer je ellende en saboteer je jezelf. En dat is zonde. Een welgemeende fuck you zeggen tegen kleine onnozele frustraties kan dan ook wonderen doen. Het voorkomt dat ze uitgroeien tot beroerde jammerlijke geestdodende dingen die dodelijk voor je relatie met jezelf en anderen kunnen zijn.

Vergooi je leven niet. Hou van jezelf en het leven en omarm positiviteit. 

Is het dan ook niet spijtig dat je kleine domme dingen je leven laat overheersen terwijl je in datzelfde leven een zoveel blijer, aangenamer en gelukkiger gezelschap voor je eigen en anderen zou kunnen zijn? 

Wil je goede relaties in je leven, begin dan bij jezelf. Makkelijk is het leven nooit. Maar positiever denken maakt dat je niet alleen sterker, maar ook veel mooier in het leven komt te staan.

Door positiever te denken en van jezelf te houden maak je niet alleen het leven, maar ook jezelf mooier.

Just saying lieverds. It’s up to you!

Liefs,

ilse xxx