SLANK VERSUS VOLSLANK

 

Vergeef me mijn woordgebruik, maar waar ik het schijt van krijg is dat slank versus volslank en ‘real women have curves’ shit gedoe. Betekent dat dan dat slanke vrouwen zonder ‘curves’ geen echte vrouwen zijn? Fuck zeg. Komaan. Doe normaal. Het schoonheidsideaal promoot inderdaad kleinere maatjes, maar wees er maar zeker van dat die vrouwen niet vanzelfsprekend gelukkiger zijn. 

Is het niet vreemd hoeveel vrouwen zich laten ‘labelen’ door zich te storen aan cijfers of getalletjes in kledij? Is het niet spijtig hoeveel vrouwen cijfers schaamteloos laten bepalen hoe groot of klein hun zelfbeeld wel moet zijn? Natuurlijk moet je het beste uit jezelf halen en moet je jezelf niet laten gaan. Je goed voelen en er goed uitzien is immers een werkwoord en kan dus niet vanuit je luie zetel. Wie iets aan haar leven wil veranderen zal actie moeten ondernemen en zal er daadwerkelijk zelf voor moeten gaan.

In plaats van elkaar met de vinger te wijzen, zouden we beter ons gezond verstand gebruiken en het schoonheidsideaal relativeren zodat we op een meer neutrale en liefdevollere manier met onszelf en anderen kunnen omgaan. Mooie vrouwen zijn immers vrouwen die niet alleen trots op zichzelf kunnen wezen, maar die ook heel erg blij voor anderen kunnen zijn.

Mooie vrouwen zijn immers vrouwen die niet alleen trots op zichzelf kunnen wezen, maar die ook heel erg blij voor anderen kunnen zijn. Geen enkele vrouw is beter of slechter dan de andere.

Waar het op neerkomt is dat je jezelf ten allen tijde moet respecteren en je jezelf heel graag moet (leren) zien. En of je nu een lichaam hebt mét of zonder curves, kleine of grote borsten, een strakke of minder strakke buik, een maatje meer of een maatje minder, wat maakt dat uit? Het is jouw lichaam. Waarom zouden anderen je bewonderen en trots zijn op je als jij dat zelf niet eens kan zijn?

Onze grootste vijand zijn we zelf.

We zijn zo bezig met ons op andermans leven en door de maatschappij  voorgeprogrammeerde klotedetails blind te staren, dat we geen tijd meer hebben om gelukkig te zijn. Verblind door oppervlakkigheid zijn we niet langer in staat de ware schoonheid van het leven te omarmen en te aanschouwen en om op een simpelweg ‘gewone’ manier gelukkig te zijn.

Fuck de Barbie oorlog! Laat je onzekerheden geen barrière vormen en laat het schoonheidsideaal geen barrière in je leven zijn.

Door je fixatie op negatieve gevoelens, frustraties of onzekerheden ga je ze vaak ongewild uitvergroten en geef je ze veel macht. Voor je het goed en wel beseft gaan ze je dagelijkse leven en relaties gijzelen en beheersen ze je gezonde brein waardoor je nog allesbehalve blijmoedig kan zijn.

Negativiteit zet dan ook een rem op je leven. Het maakt je minder aantrekkelijk naar anderen toe. Door negativiteit macht te geven, creëer je ellende en saboteer je jezelf. En dat is zonde. Een welgemeende fuck you zeggen tegen kleine onnozele frustraties kan dan ook wonderen doen. Het voorkomt dat ze uitgroeien tot beroerde jammerlijke geestdodende dingen die dodelijk voor je relatie met jezelf en anderen kunnen zijn.

Focus je dus niet op anderen maar op jezelf. Recht je schouders en ‘smile and wave’ heel even richting alle voorgeprogrammeerde idealen die ons het gevoel geven zoveel minder te zijn. Focus je op jezelf en wees lief voor jezelf én anderen. Met jaloezie en haat komen we nergens!

Maak een prioriteit van jezelf. Laat je onzekerheden geen barrière vormen en laat het schoonheidsideaal geen barrière in je leven zijn. Zeg een welgemeende ‘fuck you’ tegen de labels en maak werk van wie JIJ ‘ECHT’ kan zijn!

Just saying lieverds! Be nice!

Liefs,

ilse xxx