Kappers. Het zijn je dikste vrienden of je grootste vrees. Gewapend met schaar en kam, maken ze of kraken ze je. Bij madamski zijn we dan ook heel selectief en werken we enkel met de allerbesten en allerliefsten samen. We werken met professionals die ruimdenkend zijn, respectvol, een vaste en getrainde hand hebben, stalen zenuwen én een luisterend oor. Niet onbelangrijk. Want in tegenstelling tot je kledij, kan je een ‘coupe miserie’ op het einde van de dag niet in de wasmand gooien of aan de kapstok hangen. Aangezien we meer en meer in Oost en West Vlaanderen vertoeven, werd het hoog tijd om ook daar een mooi make over plekje te vinden zodat jullie niet langer de oversteek naar de Antwerpse Kempen moeten maken. En dat plekje werd Coiffure Unique in Kortrijk, het kapsalon van de hartverwarmende Philip Deplaecie en zijn vriendelijke vrouw Mireille. En sinds kort ook Herben, een bijzonder jong talent die het dankzij de goede zorgen van Philip, zeker gaat maken. Uiteraard hebben we, ondanks het feit dat ik Philip al kende en apprecieerde, hem aan een zware vuurdoop onderworpen. Want bij madamski gaan we alleen voor the best of the best. En of hij geslaagd is, kan je hieronder lezen. Getuigen zijn Justine, Sarah, Camille, Kitana, Arne en Herben. Wij geven immers altijd het woord aan de ‘gewone mens’.

SO THIS HAPPENED…

Het zal je maar overkomen, gevraagd worden om een eigen show te brengen als wel gewaarde hairstylist op een groot event, en als pionier met een heel andere aanpak komen die door weinigen begrepen en geapprecieerd zal worden. Het kapperswereldje is dan ook een show wereld waarin alles al jaren lang zijn vaste(geroeste) gangetje gaat. Philip Deplaecie deed het en is wat ons betreft op alle gebieden een absolute winnaar en meer dan geslaagd. Als mens is hij dan ook geen showbeest, maar een krak in zijn vak en een meester in het leren en motiveren. Wie ooit de kans krijgt om bij hem op cursus te gaan moet dat doen. Je kan hem bij Moosehaircare vinden (Gold). Maar ook privé kan je bij hem komen bijleren. 

Philip Deplaecie heeft geen ego en dat maakt hem groots. Heel groots. Want hoeveel kappers zouden een stap opzij zetten en een prijs aan zich voorbij laten gaan om 6 ‘gewone’ mensen, die op dat moment allemaal met hun eigen onzekerheden en uitdagingen worstelen, in de spotlights te laten staan. Hen door een stap opzij te zetten te laten groeien én te laten winnen. Want dat deden ze, allemaal 

Philip is en blijft een super hero. Hij ‘won’ op dat moment niet, maar liet zes anderen winnen en werd geadoreerd door zijn team én zes ‘gewone mensen’ die door deze ervaring in de positieve zin veranderden. Hij gaf ze een bad ass kapsel én een super goed gevoel. Hij gaf hen liefde, respect en gaf hen de kans om als mens te groeien. Terwijl hij dé man van de avond had kunnen zijn. Dankzij Philip zijn gedurfde en unieke aanpak, kregen zes personen een ongeziene zelfbeeldboost en startten ze een nieuw hoofdstuk in hun levensverhaal. 

Wat mij betreft is het simpel. Philip is een super goede mens én kapper die helemaal niets meer moet bewijzen. Dat hij goed is laat hij elke dag weer in zijn salon en tijdens zijn opleidingen zien. Dat hij goedhartig is en mensen een warm hart toe draagt, heeft hij voorbije zondag aan heel wat mensen en collega’s laten zien. Voor hen die het plaatje niet meteen snapten, humanity is greater than status… We worden dagelijks al zoveel overspoeld met het idee dat we beter dan onszelf moeten zijn. Dat we op anderen moeten lijken. De show zelf was een statement dat in jezelf geloven en de beste versie van jezelf zijn het mooiste is wat je jezelf cadeau kan doen. In jezelf geloven is een super power. En met schaar en kam kan je daar dagelijks in je salon deel van uitmaken. 

Dit gezegd zijnde laat ik het woord aan de zes die het aan den lijve konden ondervinden. Hun ervaringen zijn 100% oprecht en gemeend. Ze hebben er echt van genoten. 

JUSTINE & SARAH

Justine bewees dat roze meer dan een kleur is. Ze ging de catwalk op met een haar vernieuwe kick ass attitude en bewees dat het leven ook fun kan zijn. Onze lieve Sarah, een stille grijze muis die haar haren nooit eerder had laten verven, liet zich omtoveren tot een unicorn en bewees dat tevreden met jezelf en trots zijn op jezelf, een superpower kan zijn. Ze ruilde haar brave wollen jurk voor de feestdagen in voor een kick ass dress van ZEB en is sindsdien het levende bewijs dat kleur in je leven brengen, een verademing kan zijn. Ze heeft de volle steun van haar mama en haar familie en is dankzij Philip aan een nieuw positief hoofdstuk in haar leven begonnen.

DE ERVARING VAN JUSTINE (28)    

Toen Philip naar mij toe kwam met de vraag of ik wilde meedoen aan een fotoshoot en show was ik sceptisch. Ik heb niet altijd even goede ervaringen gehad met bepaalde kappers. Met een klein hartje gaf ik toe, maar ik ben zeer blij dat ik deze stap heb gezet. Het was een zeer leuke ervaring! Het was de eerste keer dat ik mee deed aan zo’n show met alles erop en eraan en ik heb nog geen enkele moment spijt gehad. 

Philip kijkt goed of het kapsel al dan niet bij je past als persoon. Als je er niet gelukkig mee zou zijn zal hij niet zijn gedacht uitvoeren en dat apprecieer ik zeer hard, de klant moet uiteindelijk zelf blij zijn met het resultaat, hij vraagt duidelijk of je het ziet zitten of niet. Philip als persoon en kapper apprecieer ik sterk omdat hij met de beide voeten op de grond staat en vraagt nog altijd of het mooi of voldoende is, terwijl hij al jaren ervaring heeft, dat siert hem sterk! 

Het was een zeer lange dag maar ik zou het absoluut opnieuw doen met alle plezier! Bedankt Philip en team! 

 xxx  Justine  

 

ZO ERVAARDE SARAH (21) HAAR AVONTUUR   

Mijn haar was voor de fotoshoot en show nog nooit gekleurd. Toen Philip me vertelde dat mijn haar gekleurd ging worden kreeg ik al de kriebels. Ik keek er enorm naar uit. Dat het bij Coiffure Unique was, stelde me op mijn gemak. Ik wist dat het prachtig en professioneel ging zijn.

De dag van de shoot ging had ik wat kriebels. Zelf ben ik fotograaf en heb ooit eens een shoot gehad met mijn zus, maar dat was niets vergeleken met de shoot nu. De shoot met de make-up en kleding was zo super! Haar en make-up doen zoveel met een persoon. Mijn mama herkende me bijna niet meer op de foto’s wat het wel echt magisch maakte. Ik ben zo blij dat ik dit heb mogen meemaken!

De show was een super unieke ervaring voor mij. Ik heb me enorm geamuseerd en zelf geen stress voor gehad ondanks dat ik heel snel stress heb. Ik was enorm op mijn gemak dankzij het super team waarmee ik mocht werken. Philip en Herben hebben zo’n prachtig werk gedaan. 

Philip zijn precisie werk heeft zo’n mooi resultaat opgeleverd en zijn losse manier van omgang maakte het alleen maar leuker. Het is altijd leuk om terug te keren naar het kapsalon het voelde als thuiskomen bij een vriend. Hij ontvangt je met open armen en maakt er elke keer weer een prachtig kunstwerk van!

Ik heb door het hele avontuur weer enkele vrienden bij en ben daar zo blij mee! Het heeft me echt uit de put getrokken waar ik ingesukkeld was. En daar ben ik dankbaar voor! 

Liefs, Sarah 

Camille, een pracht van een jonge vrouw die ondanks haar betoverende schoonheid ook heel onzeker kan zijn, kon samen met Kitana de power en fun van fashion ondervinden. Camille werd omgetoverd tot een ware diva en Kitana kreeg de kans om (met een kapsel waar ze al zolang van droomde), gehuld in de prachtige nieuwe collectie van Jacki Collet (van de Belgische ontwerpster Elke Peeters maatje 36 – 52), de catwalk onveilig te maken. No need to say dat deze twee de tijd van hun leven hadden!  

CAMILLE (20)

Philip is voor mij uniek. Een uniek persoon die leeft voor zijn vak. Je kan zijn gedrevenheid gewoon van zijn gezicht aflezen. Hij wilt alles tot in de puntjes in orde hebben en dit maakt hem een topkapper! Hij wil iedere klant het gewenste resultaat geven of nog beter. 

De show was een enorme ervaring, iets nieuws. Onwennig in het begin maar een enorme adrenalinekick bij het oplopen van de catwalk! Het was fijn, fijn om te ervaren dat je zelf een steentje kan bijdragen aan iets heel belangrijks.

Ik heb hele fijne mensen leren kennen. Jammer dat we de prijs niet hebben gewonnen. Maar 1 ding is zeker, Philip en Mireille zijn 2 hele hele lieve, oprechte mensen die enorm veel succes verdienen in hun leven! 

KITANA (21)

Beste Philip, 

Jouw visie en expertise zijn prachtig.  Je bent een heel rustig en aangenaam persoon je hebt de kennis waar velen van dromen en iedereen kan zich op zijn gemak voelen in jou bijzijn. 

Ik haatte kappersbezoeken tot ik jou ontmoette. Je bent in mijn ogen de enige kapper die echt is en luistert naar de klant. Dank u om mijn haar zo goed te verzorgen en om er de leukste kleuren op een subtiele en klassevolle manier in te verwerken met de Strings & Things extenties. Ook om mij de kans te geven om mee te schitteren in de show én om me backstage de make-up te laten verzorgen. Je hebt zonder het te beseffen toch wel één van mijn dromen in vervulling laten gaan.  

Onze boodschap tijdens de show was prachtig en heeft een onbetaalbare indruk op ons nagelaten. We mochten en konden schitteren als ‘gewone mensen’ dankzij jou. Je hebt ons helemaal omgetoverd met je magische handen en daar zijn we je eeuwig dankbaar voor! 

DE CATWALK

In vergelijking met de andere shows die een hoog ‘Cirque du soleil’ gehalte hadden, was onze vibe en boodschap écht.

We waren trots op onze kapsels en droegen outfits waar we ons goed in voelden. We waren geen ‘typetjes maar real life people die echt mochten en konden zijn hetgeen een verademing was.

Hoe je het nu draait of keert, het was een geweldige onvergetelijke ervaring voor ons allemaal. Ik zag op het einde van de show dat je gelukkig was ik hoop ook dat je dit moment zeker koestert en niet vergeet.

Winnen was mooi meegenomen maar onnodig ook, want een winnaar dat was je al!!! Meer nog, dankzij je mooie karakter heb je ons als personen laten groeien, hindernissen laten nemen die we nooit hadden durven nemen en heb je winnaars van ons allemaal gemaakt! 

Do I need to say more? 

Don’t forget to smile! Groetjes Kitana (Katinka) 🙂

En dan had je nog Arne, een absolute knappe kanjer van een meter 90 lang en Herben, die een heel pak kleiner was, maar daarom niet minder groots! Ook zij verlegden hun grenzen en slikten even toen ze de lange professionele catwalk opgingen. Ze zetten hun onzekerheden opzij en wonnen aan zelfvertrouwen. No need to say more

DE ERVARING VAN ARNE (23)

Ik ben Arne, een 23-jarige student industrieel ingenieur elekromechanica aan uGent campus Kortrijk. Ik kwam in contact met Philip dankzij zijn zoon Gilles en we hadden elkaar al eens ontmoet in de basketwereld.

Na een woordje uitleg over het verloop van de voorbereiding van de fotoshoot en show was ik onder de indruk van de professionele aanpak en zag ik de uitdaging wel zitten. Het was een kans om een nieuwe ervaring op te doen in een omgeving die me totaal onbekend was. Het gaf voor mij een duwtje in de rug om eens uit mijn schelp te kruipen en mijn verlegen type eventjes aan de kant te schuiven.

DE FOTOSHOOT 

Philip wist heel goed welke richting hij uit wou en waar hij inspiratie kon uit putten. Op de dag van de shoot nam de stress wel een beetje toe. Een onwennig kapsel bovenop een geschimnkt gezicht met een niet-dagdagelijkse outfit daaronder gaven een wat oncomfortabel gevoel. Het leek eerst een beetje too much maar ik vertrouwde Ilse en Philip volledig want het plaatje dat zij voor ogen hadden kwam nadien volledig tot zijn recht.

De fotografe, Faye, gaf me de nodige instructies en al snel voelde ik me meer en meer op m’n gemak. De strakke lijnen in het haar komen mooi uit op de foto en de kleurtinten passen ook bij de foto’s van de andere dames. De shoot was echt een leuke ervaring en ik werd heel goed begeleid. Het was ook leuk om Ilse en Philip zo enthousiast te zien over hun geleverde werk en om zo’n trots gevoel te uiten over onze resultaten. 

HET CATWALK MOMENT

Met een goed gevoel trokken we naar de finale. Maar daar krijg je natuurlijk niet de kans om het nog eens opnieuw te proberen want alle ogen zijn live op jou gericht.

Philip kon goed overweg met de stress en bleef altijd professioneel. Hij had geen moeite om taken uit handen te geven en dat is wel nodig om op schema te blijven denk ik. Hij had vertrouwen in iedereen en dat stelde ons wel gerust.

De organisatie was veel groter dan ik had verwacht, het was de eerste keer dat ik een catwalk van zo dichtbij zag en die leek ook eindeloos lang.

Na het inoefenen van de stappen werd al snel duidelijk dat je eigenlijk gewoon trots mag zijn om er te staan en dat je dat ook mag laten blijken. Na enkele passen voor het grote publiek ging de stress een beetje weg en nam het vertrouwen toe. De meet is zicht, iedereen heeft z’n kapsel, is volledig gestyled en geschminkt en dan is het gewoon tijd om dat allemaal te laten zien. Iedereen zag er ook top uit en de samenhang was merkbaar.

Het gaf tegelijk een vreemd maar leuk gevoel om eventjes de volle aandacht te krijgen voor die ene minuut. Uiteindelijk heb ik dan wel genoten van de ervaring en kijk ik met trots terug dat ik zoiets heb durven doen. 

Super bedankt aan Philip, Ilse, Faye en de andere dames voor deze speciale ervaring en ook een dikke proficiat aan iedereen voor de mooie resultaten!

 

HERBEN (21)

Drie maanden geleden kreeg ik de kans om bij Coiffure Unique beginnen te werken. Vanaf dag 1 ben ik met veel respect en als een volwaardig lid in de salon familie opgenomen en kreeg ik kansen om mezelf te bewijzen en om bij te leren. Philip investeert tijd in me om technieken aan te leren waar ik als jonge kapper alleen maar van kon dromen. Hij gelooft in me en geeft me een ongelooflijk gevoel. Mireille is mijn beschermengel die ervoor zorgt dat ik elke dag weer vol zelfvertrouwen en met veel goesting naar het kapsalon kom.

Philip gaf me zelfs de kans om alle voorbereidingen en stappen van de fotoshoots en de show van dichtbij te beleven. Ik mocht meehelpen en vond het een eer om op korte tijd zoveel te mogen bijleren én om als jonge kapper naast hem te mogen staan. Wie in de kapperswereld werkt, weet hoe moeilijk het is om jezelf nog maar te mogen bewijzen, laat staan om zulke kansen te krijgen waarbij je op veel geduld en respect kan rekenen van een leermeester die al zoveel in zijn leven heeft gedaan.

Philip is een unieke leermeester die het toeliet dat anderen ‘zijn moment’ claimden. Hij heeft me in mezelf laten geloven, grenzen laten verleggen en me enorm laten groeien op zulke korte tijd. Woorden schieten me tekort om te zeggen wat dat voor me betekent. 

Ik heb tijdens deze korte maar krachtige reis onzekere zielen zien uitgroeien tot zelfzekere prachtige jongedames en heb Arne als een echt model trots de catwalk zien opgaan. We hebben grenzen verlegd en een ongelooflijke zelfboost ervaring opgedaan.

Ik ben klein van gestalte, maar voel me zoveel zelfzekerder en groots dankzij jou. Namens mezelf en mijn familie Philip, duizendmaal bedankt!! Je hebt een hart van goud!

Herben

Interesse in een make over of privé workshop (voor professionals) bij Philip? Stuur dan een mailtje naar: makeovers@madamski.be 

Hou onze events ook in de gaten, want ook jij zal een make over met fotoshoot en catwalk moment tegen een betaalbaar prijsje kunnen beleven.  Je op de lijst zetten kan via catwalk@madamski.be

Onderschat je eigen krachten niet lieverds, we kunnen allemaal een verschil beteken. Op onze eigen manier.

Love you all! Liefs, Ilse xxx

VIDEO’S SHOW BY SIMON VERSCHATSE & LDG PRODUCTIE

VIDEO1 SARAH & JUSTINE / VIDEO 2 KITANA & CAMILLE / VIDEO 3  

 

CRUELTYFREE BEAUTY

Make Up by Kitana Dewin & Ilse Adams

Minerale Make Up ZENZ (Moosehaircare.be) Vegan & 100% natuurlijk. 

FASHION 

Kleding: ZEB en C&A

FOTOSHOOT

Fotoshoot: www.fayepynaert.be Studio Volbloed Gent