De adams onder de eva’s

De MADAM van mADAMSKI

 

Haar echte naam is Ilse Adams (47). Ilse is een sterke, inspirerende, maar vooral lieve vrouw die zich als ‘instant mind & style switch’ specialiste, samen met haar gedreven team, inzet om vrouwen instant zelfverzekerder en bewuster te maken, zodat ze op een positievere en blijere manier in het leven komen te staan.  

 Ilse Adams: ‘vrouwenfluisteraar’, ‘pep-talker’, universo positivo’, ‘instant mind & style switch specialiste’.   

Met haar natuurlijke gave om vrouwen zich beter in hun vel te laten voelen en aardelingen op een positieve manier naar zichzelf te laten zien, specialiseerde Ilse Adams, afgestudeerd in de Sociale Readaptatiewetenschappen, zich in het positiveren en sensualiseren van zelfbeeldenZe maakt bewust en activeert de kracht van natuurlijke schoonheid en eigenliefde, ook bij diegene die het minder leuk vinden om in de spiegel te kijken. Meer dan wie ook is deze madam in staat om vrouwen bewust te maken van hun sluimerende sensuele kracht en kick ass attitude.   

 Ze veegt vakkundig elk voorgeprogrammeerd ideaalbeeld van de tafel en brengt de innerlijke gevoelens weer in balans. Het einddoel is een vrouw die zichzelf opnieuw graag ziet terwijl ze plezier schept in het leven.    

Een positieve attitude en ‘de kracht van in jezelf geloven’ staat in alles wat ze doet centraal. Haar typerende cruelty-free, no-nonsense stijl en eigenzinnige aanpak, rijkelijk voorzien van een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen, zijn even respectvol en warmhartig als haar persoonlijkheid zelf. De ongedwongen manier waarop ze vrouwen haar positieve attitude moedig in hun hart laat sluiten, laat dan ook niemand onberoerd.  

De middelen die ze gebruikt zijn make overs, fotoshoots, restylingen, lezingen, workshops, trainingen, on stage presentaties, evenementen en bewustwordingsessies, ook voor mensen die het moeilijk hebben met hun seksuele geaardheid. Met haar colums #justsaying en #sextalk deelt ze haar eigenwijze ongecensureerde gedachtengangen en wil ze sensibiliseren op een ludieke scherpzinnige manier. 

Ilse Adams is een echte doe-vrouw. Ze slentert nooit. Ze wil zoveel mogelijk mensen meetronen naar een betere toekomst. Ze is de madam onder de madammen. De ultieme Adams onder de Eva’s!  

 

EXPERIENCE THE MAGIC – ERVARINGSBERICHTEN

GETUIGENISSEN

 

– Karen Peger (seksuologe & contextueel therapeute) over Ilse Adams –

Ik zie in mijn praktijk heel wat mensen met een laag zelfbeeld, vol met twijfels en onzeker over zichzelf. Werken aan jezelf, je binnen- en buitenkant is essentieel om je goed te voelen. Als er iemand is die je hierbij kan helpen en ondersteunen dan is dat wel Ilse Adams. Waarom? Omdat wij op dat vlak éénzelfde missie delen: “mensen moeten kunnen zijn wie ze werkelijk zijn”. 

Of je nu gay, trans, hetero of “whatever you want to be” wil zijn, dit maakt allemaal niet uit voor Ilse. Met een hartelijke lach en open houding stelt zij iedereen gerust. Luistert ze, geeft ze tips , zoekt ze mee naar oplossingen en gaat actief mee aan de slag. Eerlijk en duidelijk, geen rond de pot gedoe. Altijd heel oprecht, zonder vooroordelen. En vooral genieten van haar warme energie en uitstraling.

 

– Anoniem –

Lieve Ilse,

Bij deze wil ik jou ook nog graag bedanken voor de fantastische dag die we mochten beleven in het kader van de make-over dag.

Wat mij bijzonder is opgevallen is jouw openheid en jouw gave om mensen een geweldig goed gevoel over zichzelf te geven. Jij die ook al een en ander hebt meegemaakt in het leven en toch steeds positief blijft tegenover het heden.

Jouw missie om de mensen het gevoel te geven dat ze meer waard zijn dan een lelijk spiegelbeeld en bijgevolg een lelijk zelfbeeld. Het is zo gemakkelijk om mensen in de put te duwen en zo moeilijk om hen terug zelfvertrouwen te geven. Chapeau, jij bent een geboren pep-talker, jij hebt het in de genen om de mensen een goed gevoel over zichzelf te geven en je slaagt er wonderwel in om een gewone vrouw het gevoel te geven dat ze ook waard is om naar te kijken.

Lieve Ilse, het was een fantastische dag, ik hoop echt dat ik de sfeerfoto’s die gemaakt zijn op het laatste moment nog mag ontvangen, ze zullen zeker een heel aparte plaats krijgen in mijn huis. Ik hoop van harte dat we elkaar nog eens kunnen/mogen treffen, want iemand als jij is een verrijking in iemands leven.

Dikke knuffel en dikke zoen en nog heel veel succes met jouw carrière xx

– Anoniem –

Lieve Ilse, 

Ik was één van de kandidaten van je make-over event dat plaatsvond in Antwerpen. Ik wilde je toch even verslag uitbrengen van hoe ik die dag ervaren heb. Heel eenvoudig: super, geweldig, fantastisch, … Jij hebt toen iedereen een schouderklopje gegeven, dus nu verdien jij ook een ‘ferme schouderklop’. 

Net zoals bij jou gebeurd is, heeft mijn man mij na een relatie van 18 jaar in de steek gelaten (ik kon, wilde dat toen niet in de groep gooien). Jij kan je als geen ander voorstellen wat dat met mijn zelfvertrouwen gedaan heeft. Nu ben ik nooit het type geweest dat zich graag extra ‘optut’, eenvoudig en onopvallend is voor mij goed genoeg. Maar dat terzijde. Mijn beste vriendin vond dat het tijd werd dat ik eens aan mezelf ging denken en ze heeft ons beiden ingeschreven voor je make-over event.

Mijn vriendin vertelde me wat er stond te gebeuren. In de auto, op weg naar de make-over, vertelde ze mij wat de bedoeling was. (Mijn vriendin kent mij heel goed en ze wist ook wel dat ik een reden zou vinden om af te haken als ze mij op voorhand zou zeggen wat we gingen doen). En gelijk had ze. Ik ben woensdag met knikkende knieën binnengekomen, maar wel met opgeheven hoofd buiten gelopen. (We zijn zelfs nog extra ergens iets gaan eten omdat we wilden ‘gezien worden’). 

Ik voelde mij de knapste vrouw van Anwerpen (van België zou er óver zijn hé). Ik sta niet graag in de belangstelling, ben eerder geneigd om ‘op te gaan in de achtergrond’, het typische muurbloempje. Ik wil ook nooit op de foto staan, want ik vind mezelf niet mooi genoeg; ik hanteer zelf liever de camera om zelf niet mee op de foto te moeten. Maar dat is nu veranderd.

Ik was doodsbenauwd omdat ik wist dat er een fotoshoot zou gebeuren, en ik heb me tijdens de rit die ochtend tientallen excuses verzonnen om toch maar niet op de foto te moeten (flauwvallen, dringende oproep waardoor ik zou weg moeten, …). Maar – dankzij mijn vriendin – was er geen ontkomen aan.

“De eerste minuten waren wat onwennig, en dat was waarschijnlijk voor iedereen zo, maar op het einde van de dag gingen alle kandidaten hartelijk en vriendelijk met elkaar om. Vrouwen onder elkaar, geen concurrenten, gewoon elkaar het ‘moment supreme’ gunnen, spontaan applaus voor de mooie maquillage, een mooie houding bij de fotoshoot, enkel spontane, positieve commentaar.” 

Ik had persoonlijk het gevoel dat we allemaal in hetzelfde bootje zaten: de ene al wat meer zelfverzekerd dan de andere, maar op het einde van de dag hebben we elkaar gecoacht; een stel vrouwen (die elkaar niet echt kennen) maar die van elkaar willen dat ze er goed uit zien. Want persoonlijk denk ik wel dat heel veel vrouwen van zichzelf vinden dat ze qua uiterlijk niet  genoeg te bieden hebben, niet goed genoeg zijn om met anderen – vooral jongere exemplaren – te concurreren. 

Wel, het tegendeel is bewezen. Zelfs de eenvoudigste, simpele ‘boerentrien’, bleek uiteindelijk een echt supermodel te zijn dankzij jouw tips en de tips van je team. 

Jouw persoonlijke inbreng in dit verhaal Ilse, was heel belangrijk. Je was zo open over alles, je vertelde ons iets over je persoonlijke leven. Alhoewel je een mooie vrouw bent, vertelde je ons ook over de mindere dingen in je leven; een verhaal dat waarschijnlijk voor velen (en dan zeker voor mij) zo herkenbaar was. Je bent een fantastische vrouw; zo knap, mooi, sympathiek, open, …. in één woord: gewéldig. En dat heb je ook aan ons (de simpele huisvrouwkes) laten voelen. 

Jouw motto was: “you’ve got potential”. (Citaat uit mijn favoriete film ‘Pretty woman’). Je stond niet op een ‘piedestal’ maar was één van ons, een bondgenoot. Je gaf ons het oprechte gevoel dat wij ook iets betekenen, wij zijn het het ook waard om naar gekeken te worden, in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik voelde me mooi, gewaardeerd, kortom de moeite waard.

Je bent de eerste knappe vrouw die ik ontmoet, die geen capsones heeft, die probeert om ‘gewone’ vrouwen zich ook goed te laten voelen, die niet op anderen neerkijkt, die andere vrouwen niet als concurrenten beschouwt, maar ze ook wil doen voelen (en zien) wat ze kùnnen zijn. Wat jij doet is geen beroep, maar een missie. 

Je gaf me zelfs enkele tips over hoe je er voor een zacht prijsje ook goed kan uitzien (je zwarte jurk was ‘top’, en je verraadde me waar je hem vandaan had en wat je hem betaald had). Fantastisch! En daarvoor ben ik je dankbaar. Geen geheimen, no nonsense. Gewoon vrouwen onder elkaar. En al sta jij mijlenver boven ons (de ‘gewone’ vrouwkes), je gaf ons elk het gevoel dat we ditzelfde zouden kunnen bereiken.  

“Een zelfbeeld is zo belangrijk. Ook voor  diegenen die elke dag de kindjes van school moeten halen en voor man-lief de patatjes koken. En we moeten niet persé fotomodellen worden: als we gewoon ’s morgens in de spiegel kijken en tegen onszelf zeggen: “jij ziet er goed uit”, dan is dat voldoende motivatie om de dag blijgezind tegemoet te kijken.” 

 We zijn nu enkele dagen later, en ik geniet nog steeds … van mezelf! Ja, ik durf voor het eerst in mijn leven eerlijk zeggen dat ik van mezelf geniet. Je hebt mijn zelfvertrouwen een geweldige boost gegeven! En dat verdient toch elke vrouw? Iedereen kan er goed uit zien, maar soms willen (kunnen) we het zelf niet zien. En soms hebben we daar een beetje hulp voor nodig. En jij was daar heel belangrijk in.  

“En op het einde van de dag voelde ik mezelf super. Zelfs de fotoshoot was onvergetelijk. Ik, die nooit op de foto wilde staan, kon er niet genoeg van krijgen.”

Onder jouw instructies en raadgevingen, gewoon voor de spiegel kunnen staan zonder te griezelen, het beste in mij naar boven halen, mijn positieve aspecten benadrukken, nog even ‘op de catwalk’, samen op de foto, het leek het alsof ik nooit iets anders gedaan had.  Ik kijk uit naar de foto’s, voor de eerste keer in mijn leven! Je hebt mij het gevoel gegeven dat ik (met mijn 51 jaar) een echte ‘babe’ ben.

Je hebt alle vrouwen daar aanwezig het gevoel gegeven dat ze bijzonder zijn, ongeacht hun leeftijd, jong of oud, figuur of uiterlijk, dik of dun; gewoon waard om naar gekeken te worden. Je bent een geweldige coach! Een fantastische vrouw, met gevoelens niet enkel voor jezelf, maar ook voor anderen. 

Jij verdient alleen het allerbeste. Je ziet er fantastisch goed uit, en – wat het allerbelangrijkste is  – jij als knappe babe, kunt andere vrouwen ertoe bewegen zichzelf graag te zien (wat weinigen gegeven is). Je hebt een mooi hartje. Je hebt het talent om anderen zich goed te laten voelen, je bent verstandig, intelligent, en bovenal, heb je een héél warm hart. Maar denk ook aan jezelf; ook jij verdient het beste. 

I love you! (Ps. Ben niet lesbisch J, maar gewoon een simpele vrouw die mede dank zij jou een ‘500% upgrade’ gekregen heeft) en daarvoor ben ik je gewoon dankbaar. 

Way to go girl. Keep up the good work! 

Dikke knuffel en kusjes, 

xxxx

Miss Adamski aka ‘The Ultimate Rangerlord’ by Jirka Asselberghs

Once upon a time in a galaxy far far away, a chemical reaction took place. The one & only RangerLord aka Ilse Adams was born. She is a combination of good vibes, kindness, straight forwardness and the unbelievable skill to bring out the best in people. She has the most open mind ever known to any galaxy.
Always available for advice, she smiles and lets you make mistakes knowing & trusting you will turn out just fine.

 The RangerLord humour is one of a kind. It fights its way trough difficult situations, awkward moments and is sometimes to damn silly to be true. Also she has the power to always see a good thing in a bad situation. The mission to make any galaxy, world or day a better one, sometimes leaves her bruised & beaten. But this tough creature will always keep her head held high and her ass moving forward. 

The RangerLord, she is one of a kind…
and I love her from the bottom of my heart. 

X

Jirka Asselberghs