Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Follow me

DE KRACHT VAN IN JEZELF GELOVEN: HET VERHAAL VAN TINE / MADAMSKI MAGIC METAMORFOSES
april 27, 2017|GETUIGENISSEN

DE KRACHT VAN IN JEZELF GELOVEN: HET VERHAAL VAN TINE / MADAMSKI MAGIC METAMORFOSES

DE KRACHT VAN IN JEZELF GELOVEN: HET VERHAAL VAN TINE / MADAMSKI MAGIC METAMORFOSES

Over wat we doen bij madamski kan veel worden gezegd. We doen er immers alles aan om het beste uit iedereen te halen en zorgen ervoor dat iedereen van zichzelf kan houden en op een positieve manier naar zichzelf kan zien. De kracht van in jezelf geloven, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Zo mooi! En aangezien we bij madamski iedereen een stem en identiteit willen geven, geef ik het woord gewoon aan Tine. Een wonder en pracht van een vrouw… 

Over hoe je jezelf wel eens in je moederrol durft te verliezen.

HET VERHAAL VAN TINE (vervolg) Tine’s eerste deel lees je hier

Pokkezenuwachtig was ik die zaterdagmiddag.

Genre ‘ik plas sebiet in m’n broek en het zal niet alleen aan m’n zwaar op de proef gestelde bekkenbodemspieren liggen’. ( De goede raad van gyn en kine ten spijt heb ik die inderdaad niet voldoende getraind. Tot 5x toe niet. Need i say more :p ?) Maar daar zou het dus niet aan liggen. Wel aan de zenuwen.

Ik had nochtans het volste vertrouwen in Ilse en haar team. Maar toch. Toen ze me naar m’n verwachtingen vroeg, had ik er zelfs geen. Wel schrik.

Schrik om de vrouw in de spiegel niet te herkennen als mezelf. Schrik om 1 of andere opgetutte diva te zien staan die niet bij me paste. Schrik om de oude, vertrouwde,veilige ‘look’ los te laten. Schrik om mezelf letterlijk en figuurlijk te kijk te zetten voor de camera..

Nieuwsgierigheid en hoop ook wel. Benieuwd naar de vamp die er misschien in me verscholen zou zitten. Maar vooral schrik. En zenuwen. Of was dat al duidelijk?

Om te beginnen nam Tom eerst m’n wenkbrauwen onder handen.

Als een wenkbrauw echt zou dienen om te wenken dan kon ik met de mijne ondertussen landingsinstructies geven aan een Boeing 747. Bij mistig weer dan nog. Tot grote ergernis van Oudste Dochter trouwens. Maar ik ben een leek en dus leek het nergens naar.

Nadat er ééntje bijgewerkt was, zag ik echter zelf in dat Oudste Dochter al die tijd overschot van gelijk had. Wat een verschil. En dju, ik heb best wel mooie ogen.

Op de tafel voor me stond een mozaïek aan potjes, borstels en potloden: consealer, foundation, gloss, mascara… Het walhalla voor dochterlief, een ‘wasdana’ voor mezelf. Na een eerste basis werd de stoel omgedraaid en kon ik de transformatie niet langer volgen. Maar de complimenten vlogen me ondertussen om de oren. (Mijn flaporen om preciezer te zijn. Mijn moeder plakte ze vroeger met plakband tegen mijn hoofd in de hoop dat ze rechter zouden groeien. Nice try,mom :p. Ze flappen nog steeds een beetje. Vooral het rechtse. Maar ik lig er niet wakker van. )

Complimenten dus. Over mijn huid..m’n ogen.. m’n lippen…zelfs m’n jukbeenderen. Dat ik tussendoor ook nog eens 8jaar jonger werd geschat, deed me alleen maar nog meer glunderen. En al kon ik op dat moment zelf niks zien, de blikken van de mensen rond mij spraken ondertussen boekdelen. En hun commentaren ook. “ Wow, wat zie je er goed uit. “ “ Amai, wat een vamp. “ “ Zeg…die ogen..zo mooi… “

Als een hamster die z’n wangen volpropt, nam ik de lovende woorden in me op. Een eerste ‘reveal’ volgde en m’n mond viel open. Of nee ‘ o my god jongen ! ‘ floepte eruit als ik me niet vergis. Ik begreep op slag waarom Tom een make-up artist wordt genoemd. Nooit gedacht dat ik er zo –euhm- ‘hot’ kon uitzien.

Vervolgens ging Jirka aan de slag. Een heerlijke dame met pure magie in haar vingers. Dat is de enige verklaring die ik kan geven aan wat zij met m’n luttele haarsprieten tevoorschijn wist te toveren. ‘ Ik had gedacht aan dit kleurtje..’ ‘ Waaaaat? Gaan we voor blond?? Are you kidding me??? ‘ Maar ze wist wat ze deed, bleek achteraf. Ik had zowaar een kapsel. En wat voor één. Jong, vrouwelijk, speels. En het stond me nog ook!

Chris hielp me de juiste BH te kiezen. Ook nooit m’n favoriete bezigheid geweest. Na 5 zwangerschappen en 2x borstvoeding is het vet namelijk wat van de soep. Of de borst in dit geval. Geen pronte, stevige, bolle boezem meer dus. En de ene nog net wat platter dan de andere. Blijkt dat bij quasi elke vrouw wel het geval te zijn.

En blijkbaar moet je dan afgaan op de grootste borst bij het kiezen van een BH. Dus ja, aan de andere kant is die BH dan niet helemaal gevuld. Maar dat is NORMAAL ! En onder een T-shirtje zie je dat helemaal niet. Wist je trouwens dat een rode BH onzichtbaar wordt onder een wit topje? Zelf uitgetest. Na vakkundig advies van Chris weliswaar. Ilse gaf ondertussen instructies aan de zijlijn ‘en dan neem je die borst zo maar eens even vast en dan…’ Euhm…ok dan. Na verloop van tijd waren m’n borsten meer gekneed dan een zondags pistoletje van de plaatselijke warme bakker.

Een mini-pistoletje weliswaar. Maar ik voelde me hoe langer hoe meer tevreden met m’n lijf en als je al 10-tallen jaren BH’s verkoopt, heb je waarschijnlijk al alle maten/soorten en gewichten de revue zien passeren. No big deal dus.

De juiste tenue’s werden uitgezocht – wat een toffe kleedjes brengt Marcel eigenlijk op de markt? Ik deed mezelf er na afloop maar liefst 3 cadeau. Gewoon. Omdat ik het waard ben. En een broek. En 2 t-shirts. En een jumpsuit. En 3 BH’s. En een bikini… OK. ’t Zou kunnen dat ik me een beetje liet gaan. Een beetje veel. Maar aangezien ik het type vrouw ben dat gaat shoppen voor zichzelf en dan uiteindelijk enkel spullen voor de kinderen mee naar huis zeult, heb ik het mezelf gewoon eens gegund. En het deed zo’n deugd J.

Wouter van Pearle zorgde voor de spreekwoordelijke kers op de taart en zorgde voor een coole nieuwe bril. Geen braaf bruin maar hip zwart met fijn montuur. Van verwennerij gesproken…

Ik voelde me niet alleen fantastisch, ik zag er ook fantastisch uit! En ja, dat durf ik zomaar te zeggen over mezelf. En ik meen het nog ook!

Op de fotoshoot die volgde, waande ik me een echt fotomodel. Qua looks dan toch. Het poseren begon ik maar net een beetje onder de knie te krijgen bij de laatste foto’s.

Het wordt dus misschien wel nog even zoeken naar eentje waarop ik niet Chandler-gewijs mijn beste foto-smile naar boven haal. (En voor wie dit niet begrijpt: kijk maar eens naar een aflevering van Friends. Meer bepaald ‘the one with the engagement photo.’ Alle andere zijn ook de moeite maar gaan niet direct verduidelijken wat ik net bedoelde. Soit.)

Kort samengevat: wat. een. weekend.

Het blijft maar nazinderen.

Het was spannend, plezierig, gezellig, leerrijk, verrassend, verrijkend, onthullend, confronterend, beetje emotioneel en vooral ook lots of fun!

Ik had de eer en het genoegen enkele geweldige en ietwat prettig gestoorde mensen te mogen leren kennen. Mezelf incluis.

Een nieuwe ik.

Of misschien ben ik nu wel weer de oude.

Degene die ik oorspronkelijk was maar kwijt speelde onderweg.

Ingepalmd door mijn mama-versie.

Overwoekerd door belemmerende overtuigingen en ongewild in een hoekje gedrukt.

En dan nog beginnen geloven dat ik daar thuis hoorde ook.

Hahaha.

Who was I kidding !?!

PS: En wat dat water en die wijn betreft…geef mij maar champagne J ! Hoppa!


WIL JE JEZELF OF IEMAND DIERBAAR OOK EEN MAKE OVER CADEAU GEVEN, STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR makeover@madamski.be VOOR MEER INFO EN TARIEVEN.


MADAMSKI INSTANT STYLE & MIND SWITCH / INFO MAKE OVER TINE

KAPSEL SNIT & KLEUR: JIRKA ASSELBERGHS met GOLD & ZENZ THERAPY

www.moosehaircare.be / GOLD & ZENZTHERAPY / crueltyfree  / lief voor mens, dier en milieu / vrij van parabenen en andere schadelijke stoffen


BRIL: PEARLE Heist op den Berg


MAKE UP: Tom Vandewalle Bonnie & Clyde Studio’s / cruelty free make up only! / Make up workshops ism Madamski! Voor meer info: makeup@madamski.be 


KLEDING: ZEB / kaki jumpsuit en vestje komen van bij ANNE-SOPHIE www.anne-sophie.be (hebben naast een webshop ook winkels, de place to be voor party dresses ladies (ook voor grotere maatjes)!)

SCHOENEN: www.piampiani.be (TOPadres! hebben een super grote keuze ook aan cruelty free handtassen!)


LINGERIESTYLISTE: CHRIS van LINGERIE CHRISTIANN, Bergstraat 78, Heist op den Berg www.lingeriechristiann.be VOOR LINGERIE ADVIES BEL NAAR 015/24 16 52 en vraag naar Chris


 

 

Heb je het eerste deel van Tine haar verhaal gemist, dan kan je het hier lezen: 

HET MAKE OVER VERHAAL VAN TINE – HET PRILLE BEGIN –

no comments
Share