Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Follow me

DE KRACHT VAN WARE SCHOONHEID: HOE BELANGRIJK IS INNERLIJKE SCHOONHEID ECHT?
juli 13, 2016|COLUMN #JUSTSAYING

DE KRACHT VAN WARE SCHOONHEID: HOE BELANGRIJK IS INNERLIJKE SCHOONHEID ECHT?

DE KRACHT VAN WARE SCHOONHEID: HOE BELANGRIJK IS INNERLIJKE SCHOONHEID ECHT?

Schoonheid zit aan de binnenkant. Das waar. Een lelijk karakter maakt een mens allesbehalve mooi. Helaas leven we in een tijdsgeest waarin alles rondom uiterlijk en uiterlijk vertoon draait. Met alleen lief te zijn of ‘innerlijk mooi’ kom je jammer genoeg niet ver.

 

 Innerlijke schoonheid is door de jaren heen iets verwaarloosbaars geworden.

In tegenstelling tot uiterlijk vertoon en oppervlakkigheden, wordt het

door de buitenwereld steeds minder gesmaakt.

Lief zijn, het heeft wel wat. Altijd in de bres springen voor anderen, het beste van jezelf geven en klaarstaan voor iedereen. Het is bewonderenswaardig, heroïsch en verdient een dikke pluim. Het is mooi voor vrienden en zij die de privilege hebben om je beter te leren kennen en dicht bij je te staan.

 

De realiteit is dat niet iedereen nog zin heeft om je voor je warmhartigheid te respecteren en te danken. Vaak is je gulle goedheid een vanzelfsprekendheid geworden die niet langer naar waarde wordt geschat.

Innerlijke schoonheid is iets moois. Het is helaas ook iets dat niet door iedereen wordt gewaardeerd. Laat je goedheid dan ook geen éénrichtingsverkeer of vanzelfsprekendheid worden. ‘What you give’ is immers niet altijd ‘what you get’.

 

Wil je door de buitenwereld gerespecteerd worden,

dan zal je je vel duur moeten verkopen.

Een eerste indruk wordt aan de hand van je uiterlijk gemaakt. Innerlijke schoonheid is dan ook iets dat niet meteen kan worden opgemerkt of kan worden gezien. Van vreemden kan je dan ook niet verwachten dat ze je gaan appreciëren voor hoe mooi je vanbinnen wel kan zijn. Naar de buitenwereld toe is het je eerste indruk en hoe je je als persoon presenteert, dat telt.

 

Het heeft dan ook geen zin om je achter je innerlijke schoonheid te ‘verschuilen’. Wie niet de ballen heeft om ook kleur aan de buitenkant te bekennen, zal door anderen worden ingekleurd waardoor je in plaats van te leven, zal worden geleefd.

Waar het op neerkomt is dat je in deze wereld geen fuck verder komt door enkel en alleen maar lief te wezen. Mensen zijn helaas niet altijd even vriendelijk. Buiten je veilige vriendenkring telt dan ook vooral hoe gezond assertief je jezelf kan presenteren, en hoe uiterlijk gezond sterk je als persoon kan zijn.

Pas als mensen de tijd krijgen om je beter te leren kennen, zal je innerlijke schoonheid veel belangrijker zijn.

 

Uiteraard heeft de wereld nood aan mooie karakters en wondermooie zielen, maar die blijven alleen overeind als ze naast lief, ook sterk kunnen zijn.

Wie zijn of haar persoonlijkheid op een juiste manier wil presenteren, zal dan ook in zichzelf moeten geloven. De kracht van ware schoonheid en van jezelf houden zorgt immers voor een onzichtbare force waardoor we veel machtiger zijn. En dat is nodig, want zonder die overtuiging ben je slechts een schim van wie je echt kan zijn.

no comments
Share