Follow me

POWERVROUWEN #6 ECHTE VERHALEN VAN ECHTE VROUWEN
juli 12, 2016|GETUIGENISSEN

POWERVROUWEN #6 ECHTE VERHALEN VAN ECHTE VROUWEN

POWERVROUWEN #6 ECHTE VERHALEN VAN ECHTE VROUWEN

het verhaal van Tine #deel1 (wordt vervolgd)

Hoe wil je dat andere mensen je zien? Hoe wil je overkomen? Want nu ben je kleurloos en kleuren mensen zelf in wat ze willen zien… Kan tellen als vraag die Ilse me meegeeft tijdens onze eerste ontmoeting.

Aangezien ik hier nog nooit eerder heb over nagedacht, moet ik even zoeken naar een antwoord.

Gewoon al ‘gezien’ worden op zich zou al een fijne verandering zijn. Het is al een hele tijd geleden dat ik me nog ‘gezien’ voelde. Het gevoel dat je gewaardeerd wordt, erkend in wat je doet en wie je bent. En wie ben ik eigenlijk?

Het was vreemd na 18 jaar moederschap te concluderen dat dat het enige was dat nog overbleef…’mama’ zijn. Een taak die ik van harte en naar mijn bescheiden mening met verve volbreng maar die al de rest heeft overwoekerd. Er was zelfs geen rest meer.

‘Op zoek gaan naar jezelf’ klinkt wat zweverig en ook ik zal in het verleden wel eens meewarig het hoofd geschud hebben als ik iemand hoorde verkondigen dat hij op zoek was naar zichzelf maar t is een wree koude douche als je plots niet alleen je gezin en je partner maar ook nog jezelf blijkt kwijt te zijn. Zonder dat je er erg in had.

Hier wat water bij de wijn, daar wat afgevlakt, links wat aangepast, rechts wat afgezwakt,af en toe nog een beetje weggommen en wat overblijft, is iemand die je niet meer herkent.

Alsof je 18 jaar lang spaart voor die mobilhome waarmee je dan op reis kan gaan als de kinderen wat groter zijn (want je maakt jezelf ook wijs dat dat is wat je wil) en plots zie je de mobilhome vertrekken met een jonge, blonde vrouw op jouw passagiersplek… En daar sta je dan.

Slik.

En dan besef je dat de luchthaven misschien ook wel een optie is. Maar je hebt geen ticket, geen voorbereiding, geen plan en wel 1000 verschillende vluchten die je kan nemen. Hoe begin je daar in godsnaam aan? En hoe of waar of wanneer vind je iemand die je wil vergezellen?

Want wie wil er nu een leeggezogen en kaalgeplukte moederkloek met 5 kinderen als er zoveel rondborstige, jonge, flukse kippetjes rondscharrelen? En waar is de tijd naartoe dat je zelf tot dat grut behoorde? Wat is er met dat lijf gebeurd?

Het is moeilijk om uitspraken als ‘maar je bent toch een mooie vrouw’ dan als zijnde ‘de waarheid’ te aanhoren als je vervangen werd voor een ‘beter’ ? exemplaar.
Ik zie geen Sneeuwwitje als ik in de spiegel kijk. Een oude heks lijkt me nu ook wel net een brug te ver maar ik vermijd die spiegel dan nog liever. Ik beschik niet meer over stevige borsten die mooi een decolleté vullen, mijn neus is te groot en te krom, mijn tanden staan scheef (daar waar tegenwoordig iedereen met een parelwitte tandpasta-smile lijkt rond te lopen) en ik heb al helemaal geen lange lokken meer die ik sensueel naar achter kan zwieren…Mijn haardos –enfin, mijn luttele sprieten- zijn zonder twijfel mijn grootste complex. Iedereen ziet dat ook en een kapsel heeft een enorme invloed op hoe je eruit ziet. Aangezien ik enkel nog kan opteren voor jongensachtig kort weet je meteen hoe vrouwelijk ik me daarbij voel :p.

Maar goed, wat wil ik dat mensen zien?

Al vraag ik me af wat ze nu zien. Zouden ze hetzelfde zien als ik? En, niet te vergeten, hoe wil ik mezelf zien?

Hm, ik zou willen dat ik een kamer kon vullen bij het binnenkomen. Dat ik opgemerkt wordt.

Dat ze denken ‘O, dat ziet er me nu eens echt een vrouw uit de 1000 uit. Wat een toffe, lieve, hartelijke, warme, vrolijke, sportieve, stoere, (te) gekke, sensuele, spannende vrouw. Die zou ik graag willen leren kennen. Wat zou ik me vereerd voelen met zo’n vrouw aan m’n zij. Tegelijk krachtig en zacht. Open en spontaan. Vol zelfvertrouwen. Sterk en stralend. Een natuurlijke schoonheid. Een kanjer. Eentje die de moeite waard is…’ En daar dan ook zelf overtuigd van zijn. Dat vooral.

Ik kocht mezelf na afloop van ons gesprek alvast een aardbeientaartje.

Om mezelf te vieren.

Wie ik ook mag blijken te zijn.

no comments
Share